Jak na pořádnou svíčkovou ?



Co budete potřebovat ?




Jak postupovat ?


  1. Troubu předehřejte na 180 °C.

  2. Maso v celku prošpikujte klínky slaniny (tak, aby vám část zbyla) a ze všech stran ho zprudka osmahněte na oleji. Vyjměte ho, vsypte zbylou pokrájenou slaninu a cibuli a asi pět minut opékejte, aby obojí zezlátlo.

  3. Poprašte lžící cukru a nechte chvíli karamelizovat, zakápněte octem a nechte ho odpařit. Vsypte pokrájenou nebo nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a vmíchejte lžíci brusinek a hořčice.

  4. Vložte zpátky maso, přidejte koření, zlehka osolte, podlejte a dejte zakryté do předehřáté trouby. Pečte asi hodinu až hodinu a půl za občasného přelévání vypečenou šťávou.

  5. Měkké maso vyjměte a volně překryjte alobalem. Šťávu nechte na sporáku odpařit, zaprašte ji trochou mouky, zasmahněte, zalijte smetanou a krátce povařte.

  6. Vyndejte celá koření a omáčku rozmixujte nebo propasírujte přes jemné síto. Ochutnejte a případně dochuťte.

  7. Maso podávejte nakrájené na plátky, s omáčkou, knedlíky, brusinkami a skrojkem citronu. Svíčková omáčka je lepší, když se připravuje den předem, chutě se v ní krásně rozleží.


Kontakty:

Náš email. kys@kys.kys

Náš telefon: kys kys kys